HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kau Isteri Ku....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
suamimu
Guest



PostSubject: Kau Isteri Ku....   Mon Jan 07, 2008 5:38 pm

Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman skarang ... Ibu sekarang tidak mencubit atau memiat telinga anak-anak. Itu mungkin one of the reason why anak-anak tak berapa takut and at times, hanya memekakkan
telinga setiap kali ibu memberi "ceramah percuma". Mungkin anak-anak tak terasa kehilangan or boleh jadi melompat keriangan bila ibu takde kat rumah ( for instance if she's gone for a short holiday).
Budak-budak sekarang ramai kawan, banyak
caranya mereka mengisi waktu. They will go for movies, clubbing, or most to most lepak kat happening places..

As for me is different, if my wife is not at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada dirumah, kepala slalu pening.

Pantang kalau isteri ada kat rumah and i'm off duty, sure at times boleh membuat kepala berserabut. Kalau madame takde kat rumah,
alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal. Pendek kata,FreeeDoMmmmm lah!!

But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning "She's Gone", aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiookkkk,
no one shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticise. Everything will be smooth...
Tapi, masuk hari ketiga, i felt something is missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi
dah berbau 'assshheemmmm', tak tahu mana nak carik yang baru.Colgate gigi dah abis, tak tahu kat mana dia stock up. Air suam
dah abis, malas nak boil...
Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office,ramai yang cun melecun, wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but the smile yang ikhlas, forever melekat kat hati and sukar ada
pengganti.

Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pun jadik tak best. Nasik bungkus faberite jadik tak faberite.
Makan kat 5 star hotel jadik rasa cam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry
basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah abis utk dipakai. Toilet dah mula licin berdaki...lantai dah berbelak, tak dimop...Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly... bila
lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.

Jangan kata sebulan atau setahun.... belum
seminggu isteri takde kat rumah, aku dah terasa separuh pengsan. Bila bersendirian begini,dan terasa malam begitu dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang
wanita bernama isteri...


So guys out there... jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat
dorang ni sumer kuli ke?! Maid ker?!!

Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart
kita... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??!!

And furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama2 jugak lah buat keja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang
yang paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita. Dah
ler satu hari keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi...penat tau!! Kalau aku
lah diberi peluang jadik seorang wanita... tak rela!!!

So to all mums and wives out there... life will be meaningless without you women....uuwaaaaaaaa!!

Sayangi la kaum perempuan kerana tanpa mereka anda kehilangan sesuatu, hargai mereka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I love you I love you I love you
Back to top Go down
neko-chan
Viewer
Viewer


Number of posts : 21
Age : 29
Points : 0
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: Kau Isteri Ku....   Tue Jan 08, 2008 4:45 am

cayang mak!! duk msia pn rindu mak.. korang ni.. lg laaaaa
Back to top Go down
View user profile
pensel biru
Viewer
Viewer


Number of posts : 24
Points : 0
Registration date : 2007-12-17

PostSubject: Re: Kau Isteri Ku....   Tue Jan 08, 2008 7:40 am

tanpa kaum adam, kaum hawa x mugkn wujud. dan tnpa kaum hawa x mgkin kaum adam akan dpt pluang mnjenguk muka ke dunia..
alangkah indahnya ciptaan Tuhan yg ini apabila saling melengkapi.
[syukur masih ada yg fhm...] Wink
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kau Isteri Ku....   Today at 4:39 pm

Back to top Go down
 
Kau Isteri Ku....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Karya atau Artikel anda .. :: Hantar disini...-
Jump to: