HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 practical for final exams

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
izzati.abdullah
Superb Member
Superb Member


Number of posts : 45
Age : 29
Location : mansoura,egypt
Points : 1
Registration date : 2007-12-15

PostSubject: practical for final exams   Wed Feb 13, 2008 12:57 am

salam for 1st year students:

ni ha sape yg masih confius pasal exam practical kat bawah ni ade sedikit maklumat pasal benda ni:
-sekadar berkongsi ilmu n pengalaman
biasanya practical ni start bulan 4.so anda masih ade peluang utk berusaha!!!

anatomy

seperti yg diketahui kena hafal jar n tulang2 which included upperlimb,thorax n abdomen.
pastu mase exam ni ade 20 station.stiap station ade satu tulang,or satu jar, or satu gmbr xray.
stiap station kena jawab soklan ikut no yg dibagi..
cthnya: jar a,no 23..benda tu ape??pastu ade satu lagi soklan berkaitan no tu..nerve/artery supply..action of da muscle..kalu jawapn kita btol yg 1st tu insyaAllah btol la yg satu lagi.
kalu pasal gmbr xray plak biasanya gmbr tu ada dalam buku atlas anatomy mansoura.so tgk la gmbr tu.n rajin2 bace buku smiplified practical anatomy insyaAllah boleh jawab soklan..

physiology

kita kena bawak buku practical physio n sheet kat blkg buku mcq..kalu xhtr lagi(dia akn mintak b4 practical exams..so kena alert)pastu cabut undi kena soklan brape n lab mane..pastu kita p la kat meja yg ade no soklan yg tlh kita cabut undi tu.kat meja tu ade kertas soklann kertas kosong.pastu jawab soklan tu..kat atas kertas kosong.then tunggu smpai dr dtg dekat kita tnya soklan yg dia nk tnya base on soklan yg kita dapat tu.

biochemistry

kena buat experiment.b4 buat xperiment kena jawab soklan milk sheet dlm 10 min.milk sheet tu bace je notes dlm buku principle of biochemistry kat blkg skali.kalu xde nnt akan dijual di maktabah2 berhampiran.pas siap jawab soklan milk sheet.buat la experiment.kat meja kita tu ade satu rak ade test tube,no solution kita ikut roqom julus..pastu lain2 solution yg digunakan dlm stiap experimet.so kena pandai plan la nk wak camne xperiment tu.1st step kena buat test mane.then sterusnya.kalu anda perasan dalam buku xperiment tu ade satu mind map yg merangkumi semua experiment yg perlu dilakukan bermula dgn 1st step iaitu biuret test.pastu kalu +ve solution tu might be protein..if -ve it might be cho or uric acid or urea.then buat la experiment sampai anda benar2 yakin solution tu ape.buat la confirmation test.xpe..mase yg ade cukup je utk anda buat semua xperiment.pastu tulis report.same cam dalam kita tulis dalam kelas.

histology

tgk slide.slide tu same je yg kita belajar dlm kls.dia ade 15 station 12 yg ade tgk slide.3 gmbr cells..pastu kena describe ape yg kita tgk tu.biasanya dekat2 xm practical dept ade bg pinjam slide.so boleh la pinjam utk tgk balik n murajaah ape yg kita dah bljar.pinjam tu kena la bayar dlm LE100.pas kita pulangkan dia akan bg balik LE50.

if xfaham ape yg diterangkan di sini bertnya la pada dr atau senior2..berusahala slagi ada masa..
insyaAllah mase dah xlama..so stdy baik2..salam juang utk sahabat2 n sahabiah.. study Very Happy flower
Back to top Go down
View user profile http://drzaty.blogspot.com
 
practical for final exams
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» BIG MATCH - Final final
» Communication stresses preparing the final touches to the draft of the fourth mobile phone license
» Deputy for Iraq: Soon to be a final agreement on the General Amnesty Law
» Putting the final touches to remove Iraq from Chapter VII
» A joint parliamentary committee working on the final touches to the draft law on the formation of th

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: PCM 2009/2010 :: Akademik :: Pertanyaan/Komen/Cadangan/Perkongsian Maklumat-
Jump to: