HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ay13_91



Number of posts : 2
Points : 4
Registration date : 2009-05-05

PostSubject: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Wed May 06, 2009 10:47 am

Quote :
ctnaquia wrote:


If, parents adik2 btul2 mampu utk biayai pembelajaran adik2 melalu agensi.....JIKA adik2 betul tekad utk menceburi badang perubatan, JIKA adik2 btul pasang azam utk berjaya dlm bidang ini....mungkin melalui Agensi adalah cara yang terbaik. Permudahkan dulu urusan ibubapa, sbb melalui Agensi nih, duit yg diguna pakai bukan sikit, banyak...........pulahan ribuan~~~ramai yang jadi mangsa penipuan......termasuk akk jugakla....Especially dari salah satu agensi nih ______.

Adat org berniaga, sape nak rugi, mesti dyorg nak org beli brg dyorgkan??...Jadi, mestilah ade agensi ni kata, agensi lagi satu ni maen tipu...masing2 katala...tp yang banyak mengata tu yang nmpk sgt tak baeknya kan...[pikir2 sendiri akk tuju kat agensi mane]. Akk lebih prefer klu adik2 yg ibubapa berkemampuan nih dtg under MedicMesir, sbb agensi ikut semua langkah2 yg betul, dan takde masalah. Yang lagi satu, walaupon nama je lama da established, tapi...........smpi skrg asyik bwk masalah. Akk da laluinya, so akk takmau adik2 lalui perkara yg sama. Duit bukan snang nak dapat, parents pulun habisan utk dptkan duit. Bila anak mintak duit, dahla duduk jauh2, parents mane yg tak nak bagi??...btul tak?? PIKIR dalam2...



.



a'kum....
saya baru jer di sini....
nak share cket ngn u all....
10hb 5 nih sy ader klas bhase arab slame sebulan lebey kat ukm.......b4 fly ke monsuera on dis september....so,ader mmber sy last2 minit cabut or cancel nak gi mesir under diz agency.....same agency ngn sy la....mmbe sy ckap agency nih ckap poyo jer....nnti bile dah smpai sne ,i min mesir...t agency x buat pe yg dowg jnji2 kan kt student2 b4 fly...erti kate laen mmber sy ckap,agency nih x bpe jage sgt student2 yg kat mesir under diz agency....is it true or jez only fake??....nnti mcm2 problem la pe la.....adesss....risau nyerrr saye!
btw,sy pun dpt mtrix mlake....dat ofer me sains hayat...minwhile,uiam ofer me asasi sains fizikal....but honestly i'm not quite hppy with dat ofer from uiam....dat was my fourth choice of eight choice....i was a bit frustrated with dat ofer...Sad
hUhu....
so,relate to the quote above.....Wink
~yAng ingiN mEngEtaHui........
saLAm....
****yes*
Back to top Go down
View user profile
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: RE:Prosedur Permohonan Dan Pendaftaran Pelajar Perubatan Universiti Di Mesir   Sat May 09, 2009 11:45 pm

Quote :

a'kum....
saya baru jer di sini....
nak share cket ngn u all....
10hb 5 nih sy ader klas bhase arab slame sebulan lebey kat ukm.......b4 fly ke monsuera on dis september....so,ader mmber sy last2 minit cabut or cancel nak gi mesir under diz agency.....same agency ngn sy la....mmbe sy ckap agency nih ckap poyo jer....nnti bile dah smpai sne ,i min mesir...t agency x buat pe yg dowg jnji2 kan kt student2 b4 fly...erti kate laen mmber sy ckap,agency nih x bpe jage sgt student2 yg kat mesir under diz agency....is it true or jez only fake??....nnti mcm2 problem la pe la.....adesss....risau nyerrr saye!
btw,sy pun dpt mtrix mlake....dat ofer me sains hayat...minwhile,uiam ofer me asasi sains fizikal....but honestly i'm not quite hppy with dat ofer from uiam....dat was my fourth choice of eight choice....i was a bit frustrated with dat ofer...Sad
hUhu....
so,relate to the quote above.....Wink
~yAng ingiN mEngEtaHui........



salam...cara yg terbaik adalah melalui KPT(Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia) sendiri.....insyaAllah,jika ay13_91 memohon melalui KPT,tiada masalah2 yg akan berlaku...ape2 pun saya harap ay13_91 merujuk dahulu perkara ini kepada KPT..

Harap ay13_91 boleh merujuk perkara mengenai permohonan di link ini:


http://mansurah.perubatan.org/2009/04/prosedur-permohonan-dan-pendaftaran.html
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
Gohan
Guest



PostSubject: boleh datang ke mesir   Sun May 24, 2009 11:34 pm

Assalamualaikum. anda boleh datang ke Mesir especially ke Mansurah x kira melalui mana2 agen asalkan anda b'duit. Tapi...... ada 5 syarat :

1) NO COUPLE!
2) NO 'PUAK - PUAK'
3) NO SHISHAing
4) NO SEXY-SEXY
5) MUST LOVE PCM!!!

Twisted Evil HIDUP PCM!!! hua hua hua....
Back to top Go down
mr someb
Guest



PostSubject: agen tu nama dia..?   Mon May 25, 2009 12:18 am

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

agen yang tut.. tuh
start dengan huruf G ke?
kuang3..
gua xtuduh beb
gua tanya

tapi gua memang setuju satu fakta ni
klu ada sape2 nak datang mesir amik medic
datang la dengan agen Medic Mesir
Insyaallah, selamat n boleh jimat banyak berbanding agen yang satu lagi tuh
hehehehe

so..?
LU PIKIR LA SENDIRI

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
ctnaquia
Guest



PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Mon May 25, 2009 6:14 am

hohoho~~~
my comment di'copy paste kat cni ka??
terbukak je page nih,,,klu tak mmg tak perasan nih
Back to top Go down
ubai
Guest



PostSubject: ajen paling berkesan punyer   Mon May 25, 2009 10:45 am

salam

sbnarny utk ajen terbaek sbnarny adalah kite semua sendiri

ok skang blaja elok2, biar lulus jd doktor , jd HO, pastu MD pastu jom kite same2 buat konsultan pendidikan hantar pelajar dtg mesir

kelebihanny kite lebih memahami pelajar dan suasana di sini berbanding2 ajen2 yg baru nk bercambah n membangun kat sini

ok?

jd pokokny belajar elok2 dulu... smoga mumtaz semua.

[bile dah habes belajar nnt, tunggulah ak cntct masing2 utk jadi patner konsultan pendidikan kite ok] i.allah
Back to top Go down
saratoga
Guest



PostSubject: kepada ct naquia   Tue May 26, 2009 9:06 pm

ape masalah akak?
ape yg agen tu tipu?
boleyh spesifikkan sket?
Back to top Go down
mama papa



Number of posts : 3
Points : 3
Registration date : 2010-03-08

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Mon Mar 08, 2010 12:11 pm

USAH TERPEDAYA DENGAN JANJI MANIS AGENSI
SALAM W.B.T...
SAYA TERPANGGIL UTK MEMBERI KOMEN DIRUANGAN INI KERANA TIDAK MAHU ANAK-ANAK KALIAN, MAHUPUN IBU BAPA SEPERTI SAYA YG KEPINGIN MANGHANTAR ANAK2 MELANJUTKAN PENGAJIAN DI MESIR... SY TELAH MENGHANTAR ANAK SY MELALUI AGENSI INI "G" YG DINAUGI OLEH SALAH SATU ALUMNI.. SY CUKUP2 MENYESAL KERANA :
1.HARGA YG DIKENAKAN BEGITU TINGGI
2.PIHAK AGENSI MENAIKAN HARGA
3.STAFF YG TIDAK MENGAMBARKAN SEORANG KONSULTAN.. SEKSI,SELEKEH,MORAL YG RENDAH
4.MAJIKAN YG ANGGUH DAN EGO DLM MELAYANI PELANGGAN
5.LINDAH DARAT.. KONON MAHU TLG ANAK BANGSA...
6.MENGAUT KEUNTUNGAN TANPA MENGIRA KEBAJIKAN PELAJAR
7.JANJI2 MANIS YG MUNAFIK
8.PELAJAR2 TIADA NOC..TIDAK MENGIKUT SALURAN BETUL,KEM PENGAJIAN TINGGI
9.RASUAH PIHAK TERTENTU UTK DAPATKAN OFFER LETTER
10.TIDAK MESRA PELANGGAN, SEBELUM DAFTAR BKN MAIN MANISNYA, LEPAS DPT DUIT.., CALL PUN JWB DAN SIAP KENA MAKI..!!
11........ BYK LAGI...
PILIH LAH AGENSI YANG BENAR2 BERTANGGUNGJAWAB... JANGAN JADI SEPERTI SAYA
Back to top Go down
View user profile
mama papa



Number of posts : 3
Points : 3
Registration date : 2010-03-08

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Mon Mar 08, 2010 12:17 pm

TAK PERCAYA..!!!??
ANDA BUATLAH PENILAIAN SENDIRI... RAMAI IBU BAPA YANG HAMPA KRN HANTAR ANAK MELALUI AGENSI INI... TENTANG N.O.C (SIJIL TIADA HALANGAN)..BERAPA KERAT PELAJAR YG DAPAT.. PELAJAR YG TAK CUKUP SYARAT PUN DIHANTAR.... KNP..? DUIT LAH..?? SALA DAPAT OFFER LETTER, DAPAT LAH DUIT.. DR MANA SUMBER KALAU TAK HANTAR PELAJAR.. AKIBATNYA.? RAMAI YANG GAGAL EXAM.., PULANG KE MALAYSIA..SIAPA YG MALU..? AGENSI LANGSUNG TAK BERTANGGUNGJAWAB... DUIT MAK AYAH BYK MELAYANG..! BG AGENSI.., GAGAL KE PELAJAR2..,BKN URUSKAN MEREKA.. PERNAH DITANYA KNP PELAJAR2 RAMAI GAGAL..JAWAPANNYA.., STUDENT YG BODOH..!! KALAU BODOH KNP DPTKAN OFFER LETTER..!!!!! YA ALLAH KABULKAN DOA2 MEREKA YANG TERANIAYA..AMIN
Back to top Go down
View user profile
satria islam



Number of posts : 1
Points : 1
Registration date : 2010-03-25

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Thu Mar 25, 2010 11:35 am

korg nie kalo fitnah mmg mantap la..mmg power la... pas2 promote medic mesir.. apa da... if nie la cara korang..lingkup la... medic mesir maner ade kuasa nak hantar budak g mansurah..korg pikir la lajik..ini atas usaha krang..korang pergi la.. bende nie x ada pon masalah.. semua budak pergi ke agensi yang korang canang 2 semua ok..korang nie tahu nak jatuhkan agensi..sedar la sikit..blajar rajin2..terpulang la diorg nak pilih mane2 agensi..xpayah nak hasut2 budak kondem agensi..kalo ade agensi yang korang tak puas hati..bawak bincang..nie tidak nak menjahanamkan agensi nie.. korang tahu ker urusan sana??pikir la..sekadar renungan..bubye..maas salamah.. :>
Back to top Go down
View user profile
Castello
Viewer
Viewer


Number of posts : 5
Age : 23
Points : 5
Registration date : 2009-12-17

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Sat Mar 27, 2010 2:39 am

saya rasa melalui KPT adalah saluran terbaik sebab saluran asal, cumanya kalau melalui KPT urusan agak lambat sebab fail2 diurus dulu baru datang.
Tapi surat sampai 4,5 hari sebelum kena daftar.

Mengenai agensi, saya nak ambil jawapan orang pejabat "kita kena lihat skop yg lebih besar....untuk tolong Melayu"
study

Kalau tak puas hati dengan servis, mungkin boleh bincang........
kalau masih tak puas hati........
kan senang kalau ada 'aset' untuk ke akhirat. amal kita banyak yg rosak, dosa bertimbun......
kalau ada org nk berkorban....why not??!
[respek la ngn satria islam, daftar terus post rply tu....hehehe] Laughing
Back to top Go down
View user profile
afifahrosman



Number of posts : 1
Points : 1
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Fri Apr 02, 2010 5:39 am

salam...nk tnye kat senior2 yg kat sane..kalo pg ngn ejen yg 'g' tue..mule2 je ade mslh ke atau smpai thn2 berikutnya bpun ade? pastu condition mcm mane lak?rumah ok x?
Back to top Go down
View user profile
Mr Somebody
Viewer
Viewer


Number of posts : 6
Points : 6
Registration date : 2010-04-04

PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Sun Apr 04, 2010 6:42 am

salam

ada student tahun pertama batch 08/09 yg xle amik result
kenapa?
dia dah bayar duit yuran dengan 'G' kat malaysia tapi, masa nak amik result, pihak universiti kat dia xbayar lagi
alhamdulillah, saya bayar masa berada di mesir
n ada juga fail yg hilang bila naik tahun dua
maksudnya..?
boleh je nak exam ke nak apa..tapi anda akan rasa status anda sebagai seorang mahasiswa xberapa sah
result nanti..saya pun xle nak kata..boleh amik ke x

kesian juga kat member yg hilang fail
yg ni sy xle nak kata ap..saya sendiri pun pelik..

untuk tahun2 akan datang..
erm apa sangat yg agen ni bantu atau tolong...?
entah la saya pun xtahu

klu sape2 nak datang mesir
fikir banyak kali la sebab skang yuran pun dah naik dpd tahun2 sebelumnya
klu nak datang juga
try la xyah guna agen
guna JPA, MARA, KPT, Yayasan Negeri ke
tapi..
klu terpaksa juga guna agen
saya PERSONALLY prefer agen Medic Mesir

boleh rujuk perbezaan agen2 MM dengan 'G' di

www.medicmesir.com dan
www.medicmesir.com.my (yang ni anda pasti TERKEJUT website apa yang akan keluar)

sekian.
salam

p/s- xde fitnah langsung ek.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???   Today at 7:22 pm

Back to top Go down
 
agency manakah yg terbaek utk hantar student ambil medic di mesir ???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» MP Aziz Mayahi, a central bank to support student private banks being the foundation for the develop
» Obamacare condensed by a Notre Dame engineer
» tre?i uzastopni upis
» 700,000 U.S. Seniors Owe $18 Billion in Student Debt; Fed Taps Retirees' Social Security Checks
» Pictures .. Russian student cites internal her clothes to exonerate themselves from the charge of jo

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Adakah anda Bersedia :: Perubatan-
Jump to: