HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mr Safarah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: Mr Safarah   Sun May 24, 2009 9:24 pm

Mansurah, 24 Mei : Imarah Abang Baem dan Imarah Oren telah mendapat kontrak baru daripada tuan rumah mereka sebelum tamat kontrak sedia ada. Kontrak baru itu yang akan bermula selepas tamat kontrak lama menyatakan sewa rumah mereka akan naik dua kali ganda daripada harga asal iaitu sebanyak 2000genih sebulan. Imarah abang Baem terselamat kerana kontraknya akan bermula selepas tamat peperiksaan akhir tahun tetapi Imarah Oren menerima nasib malang kerana kontrak mereka akan bermula ketika mereka dalam fatrah peperiksaan. Ini sekaligus akan menyebabkan samada mereka terpaksa mencari rumah baru atau terpaksa membayar sewa bulanan yang begitu mahal sekali.

Wartawan UPP, saudara Goku mengatakan ini semua adalah angkara seseorang yang mengaku dirinya sebagai Safarah Malizi kepada tuan rumah. Menurutnya Mr Safarah ini sedang giat mencari rumah baru untuk pelajar baru bagi sesi depan yang akan datang ke Mansurah di bawah kendalian agen Global Medic Network(GMN) sahaja. Disebabkan kemalasan Mr Safarah ini untuk mencari rumah, dia telah mengambil jalan mudah dengan menjadikan rumah pelajar Malaysia sedia ada sebagai sasaran. Dia telah menawarkan harga tinggi kepada tuan rumah lalu menyebabkan tuan rumah tersebut bersetuju tanpa usul periksa dan juga kerana kegilaan wang tuan rumah tersebut.

Salah seorang penghuni imarah abang baem mengecam sekerasnya - kerasnya tindakan ini. "Asalnya tuan rumah hendak memulakan kontrak baru itu sebelum periksa lagi. Tapi setelah dibawa berbincang, tuan rumah tersebut bersetuju untuk melanjutkan tempoh konrak baru itu selepas peperiksaan." Katanya ketika melawat rumah mentornya, Abang Zaim.

Pengerusi PCM telah berjumpa dengan Mr Safarah ini bagi mengendalikan masalah ini tapi keputusannya masih dalam perbincangan.

Penghuni Imarah abang Baem dan Imarah Oren berharap agar Mr Safarah ini menghentikan segera perbuatan keji ini.

"Kalau hendak mencari rumah, jangan ganggu rumah pelajar Malaysia sedia ada dan jangan tawar harga tinggi kepada tuan rumah. Kalau tidak akan effect rumah - rumah lain yang jauh lebih murah sewa bulanannya. Pekeliling Unit Perumah PCM juga telah menetepakan sewa rumah mestilah di bawah LE900 sebulan. Kalau tiada juga LE900 pergila cari di dirasat sana tu. Ada pelajar kita yang tinggal kat dirasat sana tu pon bole dapat mumtaz. Jangan bayar kebahagiaan kamu dengan kesusahan sahabat - sahabt kamu di sini. " Komen salah seorang pelajar tahun 3 di sini.


Last edited by owenheskey on Mon May 25, 2009 10:56 pm; edited 7 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Sun May 24, 2009 10:35 pm

mahmud2....kalau ye pun...agak2 la....kan kitorang nk exam ni...klu nk jadi 'wakil safaroh' pun..pndai2 la ..
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
mr someb
Guest



PostSubject: Boikot GMN!!   Mon May 25, 2009 12:03 am

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

apa dah jadi ni?
korang tengok sendiri
bukan setakat kita, senior2 plak yang kena padahnya bila agen makin naik kepala kat mansurah
pale

aku sendiri datang dengan GMN
tapi honestly, skit pun xrasa terhutang budi
setakat bayar duit, sampai mesir ni
habis ar
diorang2, kita2
apa sangat yang diorang peduli sal kita(to GMN students)?
Question

setau aku, bagi student GMN(yang baru sampai)
sepatutnya ada program taaruf tau untuk kita masa kita mula2 sampai kat Mansurah ni
tapi xde kan?
kenapa?
sebab pihak GMN la yang xnak bagi kerjasama dengan PCM

atas kertas tulis kata nak buat kursus bahasa arab
haprak la woi!!
sampai skang xde apa pun
kan dapat naya free kat akhirat nanti kan..

korang mungkin xrasa apa2 pun baca artikel mula2 tadi tu kan?
tapi korang fikir possibility benda camni terjadi kat kita
harga rumah naik melambak
aku rasa xmustahil harga umah kat Mansurah ni boleh naik sama mahal dengan harga umah kat Cairo
aku dengar cite, tahun depan, untuk student baru
kemungkinan GMN akan amik umah baru kat kawasan ISTAD
sape2 yang umah dekat2 tu beware la

yang pompuan pun, tau la korang senang dapat umah
sebab mostly, orang arab anggap pompuan melayu ni pengemas
Alhamdulillah la klu camtuh
so, di sini korang sebenarnya memainkan peranan yang besar
tolong la
ikut la arahan PCM
bukan nak menyusahkan
tapi nak menyenangkan
umah klu mahal sangat tolong la jangan amik,k
korang mampu? ya, tapi tolong la
benda ni bagi kesan bukan diri sendiri tapi semua member2 kita

skang pun, baba2 n mama2 dah pandai nak naikkan harga umah
klu korang amik dengan harga mahal untuk starting masa masuk umah
aku xrasa xmustahil untuk diaorang naikkan SETIAP tahun
fikir2kanlah

n sal mahmud tuh
especially budak BLOK A GMN, korang beware la pas habis exam nanti
bersiap sedia untuk BARROH @ GET OUT @ BERAMBUS!!!!

bersatu kita teguh, bercerai kita roboh!!!
bounce

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
anak ang
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:04 am

haha

mahmud2. marah pon ada kat dia nih..tak cukup perdajal bdak2 GMN..nai nak perdajal bdak2 Medik Mesir plok. so korang smue yg masih anggap mahmud tu 'bapak' korang..buka la mata luas2..ni dah kes haruan makan anak ni.. bangang btol aku..

jaga ko mahmud Twisted Evil Evil or Very Mad
Back to top Go down
ronaldo
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:14 am

sedak ayat bersatu kita teguh bercerai kita roboh..
bila agaknya kita nak bersatu ni ye.
kalo bersatu kuat sket..
nak lawan mahmud n GMN..
apa2 pon teruskan usaha utk bersatu

wassalam
Back to top Go down
wunan
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:31 am

ya Allah lepas satu,satu lagi citer naik
mahmud ni mmg dsr org arab
konon nak tlg dak malaysia sgt
tp menyusahkan lagi ade laa
gmn pon satu..beri kepercayaan kpd org yg x jujur
jikalau gmn nak terus bertapak
muhasabah laaa
insyaAllah
Back to top Go down
hairi
Guest



PostSubject: yg simpati   Mon May 25, 2009 12:38 am

assalamualaikum...

kpda rakan2 sume...minta bersabar la...elakkan dari memusuhi antara satu sama lain.
mgkin mereka salah,dah mungkin mereka tidak bersalah,,sy tak dpt nak mghukum..
tetapi jika mereka betul2 salah,,biarlah kita marah pada lisan,tp jgn marah pada hati..
sbb marah itu langsung tak dpt bawak kebaikan,,hilangkan permusuhan,,,,sbb mereka masih saudara kita

so,,apa yg perlu kita wat sekrg;
bukan marah,
bukan saling memusuhi,
bukan saling berdendam,
tetapi kita perlu fikir sama2 mcm mana nak nak selesaikan masalah ini,,

tapi mcm mana ea kwan2????

emm.skrg presiden kita pun sedang berbincg ngn pihak yg berkaitan kan...moga2 ia kan selesai.
dan mgkin juga kita boleh wat momerendum sabagai tanda bantahan terhadap mereka,kita amik seberapa byk tandatgn pelajar malayisa tibb kat mansurah ni agar mereka tahu yg kita tak setuju..sbb kesian la kat ahli rumah oren,,,mereka dh la wanita,,dan kesian kat seahli dgn abang baem..dan mgkin juga akan beri kesan pada kita,,jika sahbt2 sume ada cdgn,berilah pada pihak yg septutnya,,kita perlu sama2 usaha untuk selesaikan masalah ini...jgn biarkan pergolakan ini berlaku sama seperti pergolakan di perak..sebelum2 ni pun byk masalah yg timbul,kesian pada pcm kita...insyaAllah,almustaqbal lilhaq,,

so sahabt2..kita sama2 lah berdoa agar masalah ini akan dpt didselesaikan dgn aman....:-)
Back to top Go down
lydia_gm
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:43 am

ye ke..?? si mahmud tu buat cmtu??..
x caye akak..!! affraid

siap ko mahmud....nanti aku pecat keturunan ko keje ngan gmn....!!!
Back to top Go down
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:46 am

mahmud org arab,

kite org melayu,

mahmud bg duit kat org arab,

die amik duit dri kite org melayu.

Very Happy sunny


Last edited by Goku on Mon May 25, 2009 1:23 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 12:48 am

Tujuan artikel ini disebarkan adalah supaya setiap pelajar peka terhadap setiap masalah yg berlaku di sini dan sama - sama tolong selesaikan dengan cara terbaik. Begitu juga dengan unit hisbah, jangan biarkan ajk hisbah sahaja bekerja..Kita mungkin tak boleh buat apa - apa terhadap mahmud itu..tapi mungkin kita boleh bagi tekanan pada mahmud ni dengan cara semua orang menegur perbuatan dia ini..samalah juga seperti kes paklah turun dari PM kerana tekanan dari rakyat..
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
HafizAdam



Number of posts : 3
Location : Cairo
Points : 3
Registration date : 2009-03-31

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 2:51 am

wah berita ini sangat best. kenapa tidak dihantar ke PERUBATANonline?
berita hangat seperti ini amat ditunggu oleh pihak mediaPERUBATAN!
har3

hantarkan sebarang isu hangat atau resume menjadi krew kepada management@perubatan.org

mari2 nak tolong post. Smile)
Back to top Go down
View user profile http://akudarahanakmalaysia.blogspot.com/
sito
Guest



PostSubject: pasal umah   Mon May 25, 2009 4:14 am

salam...nk komen sikitla
pasal rumah tu mmg masalah
tp jgnla babitkan GMN...
maslahnye mahmud sahaja
kami dah bgth Dr mat husin pasal ni
so jgnla risau
bersyukurla korg dpt buat medic kt negeri mesir ni
bersyukur la dapt blaja kat sini
ilmu akhirat lain pandai je cakp tp syukur x boleh ke?
bukan nak marah
tp dont blame others...
siasat dlu baru ckp..
ok ye
slamat imtihan
Back to top Go down
ctnaquia
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 6:21 am

ceh~
ye2 je quya senyap sbb ummi MM taknak bagi tau org laen, tapi rupanya da naek kat cni~
Niat ummi sbb taknak dak2 rumah oren risaula, dah ar nk exam.
yelah, mencari rumah plk mslh kt cni, bukannya snang nk cari...sewa pon da melambung2~

*studi2!!!~
Back to top Go down
anakadam
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 6:27 am

salam...
power btol abg sito nih. tapi kan abg, mmg perlu sgt kt syukur ni. agama pon suruh kt syukur. tp ape la erti kesyukuran jika kt tau ade orang menipu kt. mula2 GMN lps tu mahmud plok. perlukah kt bersyukur dgn diiorang lg?kklu gini la pemikiran bdak2 GMN, kayo lah si mahmud n GMN. kita bongkarkan penipua mrk. hanya org bodoh ditipu dgn perkara ssama.
slamat exam jua utkmu abg sito
Back to top Go down
sito
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 6:42 am

wsalm wbt
haha jumpe ag ank adam ye..
sihat x?
mcm ni la.ape yg sahabat tulis..GMN tipu pas2 Mahmud tipu
act i need more details ape yg GMN tipu...
huraikan n InsyaAllah sy jawab dgn info dan fakta...
pasal mahmud tipu tu mmg sy x nafi...
p/s : ape yg sy target skrg pasal mahmud ye...
Back to top Go down
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 7:59 am

minta maaf..GMN tiada kaitan langsung dalam kes ini. Hubungan kami dengan GMN baik dan tidak ada apa - apa masalah. Yang bersalah adalah Mahmud sahaja dalam hal ini kerana sikapnya yang acuh tidak acuh mencari rumah dan hanya mementingkan duit. Sumber cerita ini sahih. Kalau tanya Mahmud mesti dia tidak mengaku. Berita ini bukan nak menimbulkan isu dan bukan untuk memecahbelahkan. Hanya sebagai nak bagi tekanan pada Mahmud. Terima kasih pada Sito sebab sudah mengutarakan masalah ini kepada Dr Mat Husin. Inilah langkah yang perlu diambil bukan hanya memenuhkan komen yang tak berguna di forum ini.
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
to sito
Guest



PostSubject: xtipu ek..?   Mon May 25, 2009 8:22 am

assalamualaika warahmatullahi wabarakatuh to bro sito

nampak bro ni cam contacct rapat dengan GMN
siap boleh gitau si prof mad terus ek
so nak mitak tolong boleh?
sebab bro kata
klu ada yang GMN menipu, sila kemukakan fakta kan?

skang ni saya kata GMN menipu
salah satu yang saya ada FAKTAnya
kursus bahasa arab xde pom
bukan kat UKM tapi lanjutan kat sini
ada tertulis dalam bayaran
tapi ...?
habuk pun xde

mengikut sumber yang saya boleh percayai
student2 GMN (regular) pernah bertanya kepada pihak GMN,
bila nak buat kursus?
diorang kata pas budak manchester sampai
(flight student manchester lagi lewat berbanding regular)
tapi dah nak habis sem dah,budak2 regular pun dah berapa paper dah
tapi mana kursus arabnya?

klu xbuat kira menipu la kan?
ke kira xmenipu juga?

klu bro sito boleh terangkan benda ni
amat bermakna la
sebab boleh membaikkan nama 'baik' GMN
walaupun sedikit

thank u bro sito

Assalamualaika warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
jackster



Number of posts : 2
Points : 2
Registration date : 2009-03-30

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 8:36 am

bismillah,

salam alayk..

1. adab berforum, kite ikut topik asal, kalau nk bincang pasal laen blh bukak topik baru, moderator mintak amek peranan, syukran =) (sekadar cadangan, ana sebagai tetamu cuma dapat harap jasa baik tuan umah hehe)

2. merujuk komen owenheskey sblm ni, mmg stuju sgt2 dh tu, x gune komen byk2 kat sini, tgu respon Dr mat husain n hasil perbincangan Pengerusi PCM, then baru penuhkan komen kat sini, rasenye yg lebih diperlukan skrg adalah cadangan2 untuk membantu sahabat2 kita yg teraniaya.

3. so cadangan, sebagai ahli biasa sudah tentu tak mampu nak pergi bincang direct dengan mana2 pihak, yg tu kite serah kepada ajk2 mansurah, tapi rasenye semua ahli mampu buat satu memorandum bantahan, serahkan kat wakil GMN, buktikan yang semua ahli series dalam hal ni, n tnjukkan ni bkn isu satu @ dua imarah tapi isu semua ahli perubatan mansurah. then buat la majlis solat hajat sekali mntak terbuka skt hati mahamud tu, keras2 ati arab ni kdg2 ade jugak lembutnya =)

*maaf menyampuk isu yg bkn di tempat sndiri, sekadar perihatin dengan sahabat2, mohon x disalah erti =)
*memorandum bantahan yg ana cadang tu bkn utk burukkan hubungan dengan GMN, sekadar mintak jasa baik GMN berhati2 pilih wakil arab, n pantau btul2 stiap apa yang arab tu buat. takut pulak org salah paham ckp ana suh main api dgn GMN hehe nauzubillah

wallahua'lam
Back to top Go down
View user profile
sito
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 8:42 am

wsalam wbt
xda la sy rapat sgt dgn GMN
cuma ape yg sy tahu sy sampaikan kepada mana2 pihak
jgnla marah sgt bro pasal kursus bhs arab tu
sebenarnye kita dah lari topik ni bro...
nak cite pasal perumahan tp dah meleret2 da
xpe2
kalu nak tau lebih lanjut dtgla umah
kite bincang2la
or sy gi umah awk ke
ok x?
xnakla gado melayu2..
small prob can be bigger if we make it bigger..
(sori la English x betul sgt) Smile

exam dlu bro
Back to top Go down
budak gm
Guest



PostSubject: ????   Mon May 25, 2009 9:17 am

Salam to all

erm kepada 'to bro sito'
saya budak gmn,,regular
saya check kat paper bayaran
pastu yang sal kursus bahasa arab tu

untuk COST
saya tengok tertulis kat situ
PAID by Global Medic Network Sdn. Bhd.
tapi fikir balik..
camner GMN ni baik hati plak gi bayar
sebab klu kat UKM tu, bayaran dia asing2
xtermasuk yang ni

so, saya just nak tau je la
betul ke GMN bayar ni?
duit GMN pun, mostly duit yang student2 ni bayar juga
xtau ar kot2 ada income dpd lain

1.klu betul, GMN bayar
tapi xde kelas
dikira menipu la

2.klu GMN bayar guna duit kitorang
tapi xde kelas
lagi la ber+ menipu

3.klu GMN xbayar,
mesti la xde kelas kan?
tapi dah tertulis atas kertas tu..apa cer?
menipu la juga

so,camner?
kepada sesiapa yang boleh jelaskan..tolong la ek
saya confuse
Question
Back to top Go down
hehehe
Guest



PostSubject: isu apa sebenarnya nih?   Mon May 25, 2009 9:23 am

Salam

woit..ni isu apa ni oi..?
isu umah ke GMN ni?

nak bincang isu GMN tu lain kira ar beb
bukan kat sini
sini isu si Mahmud
aku tau la Mahmud ni orang GMN
tapi klu nak ekcoh sal GMN
tu lain tempat ar beb

ni umah ni camner kira?
kita semua yang merana klu ada orang cam si Mahmud buat kerja camtuh
dah la si Baim tu senior yang aku respek
(cute plop tuh)
xkena ar beb, si Mahmud ni

so, sape2 yang ada contact selalu dengan pihak atasan GMN tuh
mitak la diorang tengok apa yang si Mahmud ni buat dajal kat budak melayu
klu xde apa2 tindakan
yang buruk nama GMN juga
cukup setakat arab ni se'orang' dah ar
jangan ar nak sabitkan nama company plop

anyway, restoran GMN maintain ramai orang
huhuhu

adios

salam
Back to top Go down
pidah
Guest



PostSubject: cool bro2 sekalian   Mon May 25, 2009 1:22 pm

salam..

aku cuma nak nasihatkan semua bro2 atau sis2 yang hendak mengomen..

jangan ikut perasaan bila hendak mengomen..karang timbul isu baru..xpasal2 tengah nak exam ni..jangan nak menyemak dan menghuru-harakan mansurah kerana anda..cukuplah isu selama tiga tahun berturut2..aku xnak isu baru muncul..

so,komen berdasar topik ini..pasal rumah dan mahmud arab..

jangan mengomen pasal GMN atau pape..juz fokus MAHMUD ok?

elakkan sebarang gado2..aku dah cukup bosan selama tiga tahun berturut2 isu yang xabes2..

so,hati mau baik dan hidup mau ceria okke?

promote blog ckit..


senang2 ziarah neh..manelah tahu boleh berkongsi idea@pandangan.. cheers lol!
Back to top Go down
macross_zero3000



Number of posts : 1
Points : 1
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: (^-^)   Mon May 25, 2009 2:17 pm

biar berputar utara selatan....
ku tak putus harapan...
sedia setia Smile

relaku mengejarmu 1000 batu jauh lagi..
tp benarkah kakiku kn tahan sepanjang jln ini,
biar membisu burung bersiulan,
terlelah gelombang lautan,
ku masih setia...

(sori x kne mengena ngan topic) adeh Razz
Back to top Go down
View user profile
ibrahimzul
Viewer
Viewer


Number of posts : 7
Points : 4
Registration date : 2009-02-18

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 4:36 pm

Kenyataan tidak rasmi Unit Perumahan Perubatan Cawangan Mansurah 2008/2009

Assalamualakum wbt.
Sebelum saya memberi sebarang komen tentang isu ini, saya ingin mengingatkan sahabat-sahabat yang membaca forum ini agar menjauhkan sifat menunding seterusnya mencari dan mengungkit kesalahan yang dilakukan oleh individu-individu tertentu. Masalah yang dihadapi adalah untuk diselesaikan, bukan untuk dirumitkan dengan komen-komen, dan kutukan-kutukan yang tidak membawa kepada kata sepakat dan penyelesaian.

Pertamanya, saya ingin memohon maaf kerana lambat memberi respon berhubung perkara ini. Untuk pengetahuan sahabat sekalian, saya sudah sedia maklum sejak 3 hari yang lepas tentang masalah rumah yang kami duduki ini, dan tentang blok Oren, malam tadi baru saya dimaklumkan dengan masalah mereka, yang hampir sama dengan masalah di bangunan kami. Cuma, pada pendapat saya ianya tidak perlu untuk dihebahkan kepada umum sebelum mendapat kepastian tentang masalah ini.

Meskipun begitu, saya secara peribadi tidak mengetahui secara pasti siapakah individu yang ditugaskan oleh pihak agen untuk menjadi wakil mereka untuk mencari rumah dari kalangan orang Mesir sendiri. Maka pada pendapat saya, untuk menuduh Mr. Mahmud yang melakukan perkara ini adalah tidak adil sama sekali walaupun sedia maklum yang beliau merupakan wakil pihak agen di sini. Mengikut maklumat awal yang saya terima, wakil agen itu menggunakan nama safarah Malaysia dalam setiap urusannya. Perkara ini juga perlukan kepastian dari pihak safarah sendiri sama ada mereka ada atau pernah mewakilkan orang Mesir untuk urusan perumahan sebelum kita mengambil apa-apa tindakan terhadap penipuan yang dilakukan.

Setelah dimaklumkan dengan isu ini, saya telah menghubungi wakil agensi di sini iaitu seorang ustaz Indonesia untuk memastikan hal ini dan merancang untuk melakukan perjumpaan tidak rasmi dengan beliau untuk membincangkan hal ini. Namun, sehingga kini beliau masih lagi belum menetapkan masa memandangkan beliau juga kini berada dalam fatrah imtihan sehingga awal bulan 6. Tetapi beliau tidak menafikan yang pihak agen sedang mencari rumah untuk menempatkan pelajar yang kemungkinan bertambah untuk sesi akan datang.

Suka untuk saya ingatkan bahawa Persatuan Perubatan Cawangan Mansurah adalah sebuah persatuan yang tujuan penubuhannya adalah untuk menjaga kebajikan pelajar medik di sini. Kami tidak mempunyai sebarang autoriti untuk memaksa para pelajar mengikut sebarang peraturan mahupun pekeliling yang dikeluarkan. Tetapi, kami mengambil inisiatif memberi nasihat kepada pelajar-pelajar yang ingin mencari rumah agar masalah yang kami risaukan dari tahun ke tahun tentang lonjakan harga rumah dapat diminimakan. Kami tiada hak untuk menghalang pelajar menggunakan wang mereka untuk membayar sewa yang mahal meskipun mereka mampu. Tetapi anda haruslah mempertimbangkan kesusahan yang akan dihadapi oleh pelajar-pelajar lain yang kurang berkemampuan.

Kami di Unit Perumahan masih lagi mencari mekanisma terbaik untuk menghadapi masalah kenaikan harga rumah. Meskipun ianya bukan di bawah bidang kuasa kami untuk menentukan harga rumah, tetapi kami berharap agar masalah ini tidak menjadi beban kepada pelajar-pelajar.

Sebarang cadangan dan aduan boleh disalurkan terus kepada saya atau ajk-ajk unit perumahan yang telah dilantik ataupun boleh juga ditimbulkan dalam forum ini selagi mana kita sepakat mencari penyelesaian, bukan mencari titik perbezaaan. Kerjasama anda amatlah dihargai untuk menjamin keselesaan pelajar-pelajar yang lain di masa ini dan akan datang.

Yang menjalankan tanggungjawab
Unit Perumahan Perubatan Cawangan Masnurah 2008/2009
Back to top Go down
View user profile
sito
Guest



PostSubject: cadangan   Mon May 25, 2009 4:52 pm

salam
sorila ye kalu ada salah silap

sini ada cadanganla..
mahmud ni x boleh di attack dgn kasar n ramai2 la rasanye
knp?
1)sebab die org orb
2)mama baba kite org arab...
3)surounding kite arab

sebagai contoh
kalau la kite kene sound dgn org luar yg mastautin kt negara kite,ape kite buat?
+ org arab ni semangat assabiah die tinggi....

takut2la kalu mahmud ni terasa dgn kite n ada sikit perangai keji die..maybe die hasut lagi semua mama n baba kat mansoura ni...dan die juga ada pengaruh kuat kat university...

so kite sound cara berhemah la kt die...utk kepentingan kite pada masa hadapan jugak..biarla pegawai gmn,pokjak,n beberapa org berkenaan amik tindakan..n kite tunggu je la...

exam la dlu...hope semua lulus dgn cemerlang

nak cite pasal mahmud ni panjang sgt...

tambahan*
**mahmud thn lps jaga kebajikan dan urusan U..skrg ni die hanye jga urusan U sahaja pasal dr mat pon x caya kt die pon..yg jaga kebajikan adalah ustz halim n lain2..ustaz halim skrg imtihan kalu x silap..so maybe la mahmud ni amik peluang...
kalu x silap sy la...

if ada info lagi sy update kan ye...

minx maaf byk2 la kalu yg terasa dgn sy... Crying or Very sad

salam...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mr Safarah   Today at 1:19 am

Back to top Go down
 
Mr Safarah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: PCM 2009/2010 :: Perumahan-
Jump to: