HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mr Safarah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
wunan
Guest



PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 5:47 pm

sekejap je ek thread ni berjalan
mmg hangat ek kisah mahmud ni
smpai gmn pnye cte pon msk skli neh
aduhai..kite ni seagama kawan2'
dikire saudara seislam da neh
so kat sini tajuk dier bsr2 tulis psl mahmud..
so cite psl mahmud je laa
psl gmn nnt kiter bkk thread lain ek..
ana pon dtg dgn gmn jgk..
ana tau sume perkara yg drg tipu
darpd batch bro sito neh smpai la ke batch taun neh
sume dlm tgn ana..
tp skang ni msm imtihan kan...
kita ni nak jadi dr..jadi berusahalah dahulu utk mnjadi dr..
study dulu..citer kursus bahasa arab ke..
ape ke kite citer lain hari..
lagi pon da kuar kenyataan x rasmi da tuh
lgpn dgr2 gmn da ader council sndri..
jadi mdh-mdhn council tu bkn skdr nama
tapi bleh mmbntu jgk pcm dlm menjaga kebajikan pelajar di sini
yg kebanyakannya dr golongan gmn neh
mesyi??

*respek sama bro sito..setiakawan yg tgi..vom backup..gmn backup..
ini la yg dikatakan persaudaraan..mudah-mudahan dipermudahkan
sama2 muhasabah insyaAllah..salam ukhuwah salam keramat
Back to top Go down
iqbalhakim
Viewer
Viewer


Number of posts : 26
Points : 1
Registration date : 2007-12-06

PostSubject: sedikit pemberitahuan   Mon May 25, 2009 6:36 pm

assalamualaikum...

alhamdulillah. diringankan tgn jg untuk menulis. maaf kerana lambat yg bkn disengajakan.

1st..sedih krn xde pon pengkomen melahirkan rase simpati kpd adik2 di blok oren tu..dan memberi cdgn utk settlekan masalah mrk memandangkan mereka kena kuar akhir bulan 6 ni..imarah baem xpe dulu coz diorang kena kuar lepas exam..

2nd..sy diberitahu oleh ummi medic mesir pasal masalah ini kira2 2 mggu lepas. masa tu ummi kata dia akan report benda ni kat dr jamil(pengarah JPMK)..dan jpmk pon sanggup utk selesaikan masalah ini..slps itu kami dan ummi adakan perjumpaan utk membincangkan sdkt masalah..antara masalahnya ialah pasal rumah ni lah..setelah itu sy amek keputusan utk jumpa directly dgn mr mahmud. tp seperti yg owen heskey katakan, mr mahmud tak mengaku. jadi bile tak mengaku takkan kita nak paksa dia utk mengaku kan. tp dlm perbincangan itu ada 2-3 perkara yg saya rasa macam mahmud terperangkap dgn jawapannya sendiri.membuatkan sedikit ragu2 dgnnya. apa2 pon mahmud telah bersumpah dgn nama ALLAH yg die tak tawarkan harga yg tinggi kpd tuan umah oren tu dan dia berjanji takkan amek umah oren tu utk sesi depan. maka sy pon senyapkan diri dari masalah ini.

3rd..2 hr lepas dpt berita yg imarah abg baim pula yg akan menjadi mangsa..sedikit terkejut..sy baru call dr jamil memaklumkan benda ini..dan die kata safrah xpernah pon hantar wakil utk cari umah disini..sekali lg beliau akan berjanji akan settlekan benda ini..dan beliau juga ade mencadangkan supaya sy report benda ini kpd amnu daulah sepertimana yg sy telah buat dulu..utk kes ini sy masih lg memikirkan untuk report atau pun tidak kpd amnu daulah.

4th..skarang kita bncng pasal masalah mahmud n masalah kebajikan ahli yg menjadi mangsa. jd masalah rumahtangga GMN mahupun agen len xyah kt bincangkan dlm topic ni..nak bincang jg buka topic len ye..so skarang kt ade 2 masalah..satu masalah harga rumah..sy xnak guna nama mahmud coz kita pon tak pasti samada btol2 die atau pun tak..sy gantikan dgn mr safarah..ok masalah harga rumah ni..dah lama dah timbul..hanya mr safarah je yg menghangatkan lg..mmg btol org kata suka hati die la nak sewa brape pon..tu duit die..die nak selesa lebih sket die bayar la..PCM ape kalut2 sgt..nak kontrol harga rumah? sy fikir satu jawapan yg sedikit mementingkan diri..mmg btol anda mampu..tp tak pernahkah anda terpikir camne org len..org yg xde duit..bkn ramai yg kaya..tp ramai disini yg kurang mampu..mungkin anda xpernah jumpa dgn org yg xmampu beli lihaf..hanya guna selimut nipis pada musim sejuk..mungkin anda xpernah jumpa org yg hanya fotostat buku krn xde duit nak beli yg ori..jd sy merayulah kepada anda mahupun pihak2 yg berkenaan..jgn kerana nak jg kepentingan diri..org len jd mangsa..mungkin anda bongkak sekarang krn diberi sedikit kenikmatan..tp pernahkah anda terpikir jika sedikit kenikmatan itu ditarik..sekadar renungan bersama..

yg kedua adalah masalah adik2 blok oren..sy lebih suka klu kita bincangkn action utk selamatkan adik2 ni disamping tu kita jg fikir camne nak stop masalah ini..walaupun ummi memberi jaminan bahawa die akan jg adik2 kt tu..bkn tak percaya dekat ummi tp sekurang2 kt tolong la adik2 tu..mungkin disini shbt2(akhawat aje) rase rumah die kekosongan utk diberi tumpang kpd adik2 sile kontek tim pengerusi(saudari irham) sementara kt dpt cari umah utk diorang..dan juga dr PCM sendiri..iA squad khas perumahan(spt yg tahun2 lepas) akan ditubuhkan secepat mungkin utk membantu adik2 tu..jutaan terima kasih sekiranya anda menjadi salah satu sukarelawan utk squad perumahan itu..kami akan laksanakan tanggungjawab kami..anda bagaimana pula..jgnlah hanya hebat anda dimulut atau dlm komen shj..tp pada tindakan kosong!

5th..sedikit kehairanan bilamana wakil safarah itu hanyalah menumpukan kpd rumah pelajar melayu sahaja..knp yer??apsal umah arab tak diambilnya..pada pandangan sy mudah shj..krn kita tak lawan..bila org amek hak kita, kita buat dek je..sy rase faktor inilah membuatkan mrk bertambah berani..tp jika kita tunjukkan sedikit kekuatan kita..iA diorang pon akan takut..sbb kt berada dlm kebenaran..cume perlu bersatu untk menunjukkan kt ini lebih kuat..jika mr safarah ni buat macam ni dekat arab len..alamak akan dihambat dgn parangla gamaknya...kt??nak kejar mr safarah tu dgn parang gak ke? tak perlu..just satukan hati kita dan tggu arahan dari PCM utk tindakan selanjutnya..act bermacam2 tindakan yg sedikit radikal utk mengajar mr safarah ni..tggu dan lihat keadaan dulu la..klu sesuai kt guna..klu tak jd kenagan jer la..

lastly..maaf krn panjang sgt..maaf jg krn xguna tatabahasa yg btol..maaf juga krn lambat reply..maaf juga kalau komen ini nmpk sdkt kasar..apa2 pon yg kita harapkan suasana harmoni dpt dikekalkan di mansurah ini..iA PCM akan hapuskn segala mcam benda2 yg membuatkan pelajar2 disini tak dpt belajar dgn tenang..marilah sama2 utk kita bersatu..anda bkn tolong sy sahaja..anda juga tolng org len juga..(ayat politik la plok)..

teringat kata2 last dr hamid..focus dlm stadi..iA unsur2 perpecahan takkan timbul..doa2 la spy kita smue sama2 najah tuk exam kali ini dan smg hati2 kita bersatu krnNYA..

siiru 'ala barakatillah...wallahu'alam..

yg benar,
Muhammad Izzat B Md Kamal
Pengerusi Perubatan Cawangan Mansurah
sesi 2008/2009.
Back to top Go down
View user profile
po'wear
Viewer
Viewer


Number of posts : 5
Points : 3
Registration date : 2007-12-18

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 7:11 pm

Assalamualaikum.
stuju owh...sama2 kta sumbang idea untuk menyelesaikan masalah nih, ajk2 Pcm tu pon menantikan cdgn bernas dari ahli2. sape2 yg rapat dgn Mr. Mahmud tuh, blehlah cuba korek2 skit info dari dia.

satu agi...jgn asyik duk mengeluh pcm nih ske sgt control 'mengontrol' harga rumah, semua bnda x bleh buat, meh nk ckp, ajk pcm tu ramai jer yg kaya, klu diorg sdiri nk sewa rumah mahal2 boleh aje, tp diorg buat mcm tu utk kepentingan b'sama..so paham2 r. klu kita ske sgt mengeluh psl ni...masih ramai lg org yg xde duit mengeluh sbb kenaikan hrga rumah dgn mndadak, dhlah mak bapak kat kampung tu xde duit.

n mgkin ada yg b'kata "apala sgt effect hrga rumah lain kalo aku amik rumah mahal, aku x nampak pon" .....mmg la org mcm ni x nmpak, duit berlambak, perut asyik kenyang...mcm mana nk nampak kesusahan org lain??

kesimpulan: jgn amik rumah yg harga mahal gila-gila. boleh nk amik, tp kamu tanggung gak kenaikan hrga rumah2 kt sekeliling kamu. duit byk kan??

sekian.


Last edited by po'wear on Mon May 25, 2009 10:33 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 8:49 pm

salam

to jackster.
syukran sbb bg nasihat n tips2 bro..nnt kalau ade komen2 atau cadangan boleh la trus bagi..sbb kami sndri pon xtahu sgt pasal bab berforum ni.


to all users
jadi kepada users2 yg hendak komen,sila komen mengenai topik yg berkaitan..jgn lari tajuk..
kalau nk bukak topik baru sila klik new topic..ok.

jika ade sbrg cdngn atau komen...leh la trus post kat sini

http://forum.mansurah.perubatan.org/cadangan-dan-komen-f6/
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
po'wear
Viewer
Viewer


Number of posts : 5
Points : 3
Registration date : 2007-12-18

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 10:37 pm

kejap2...sblum tuduh menuduh ni berlaku lebih teruk...kita fikir dulu btol ker ni angkara mahmud?? kalo dh ada bukti jelas nyata xpe...klu xde jgn pandai2 tuduh. kang kita b'dosa x pasal.
Back to top Go down
View user profile
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon May 25, 2009 10:59 pm

adus..btol gak we..takperla..aku tuka da mr safarah..sambil2 bace post ni bace la post yg lain gak especially yg latest topic tu..byk sedak woo tajuk post latest tu..sian kat forum ni..mati akal webmaster pk cmne nk hidupkan forum ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
perintis
Guest



PostSubject: kpd sape2,,   Tue May 26, 2009 10:07 pm

org2 yg berforum ni byk mase sbb x stdy,,,haha,,,better cakap dulu,lpastu fikir last baru tulis,,
ade je bende x puas ati,,org tgh sebok2 nk exam,sebok2 nk berforum,,bukan dapat ape,,
bende yg kecik jadi lg besar,,bende2 ni x perlu kot kluar dalam forum2 mcmni,,,masalah ni boleyh selesai tanpa berforum,,,(laenlah kalo nk promote forum)

igtlah sikit pesan mak ayah kt mesia tu,,blaja btol2,,jgn timbulkn masalah,,mak ayah abes duit bribu nk bg korg hidop kt sini,,,hargailah,,sedarlah,,biarkn org yg bermasalah tu selesaikn masalah die sendiri ,,jgn masuk campur,,org2 yg berkenaan shj,,xyah kot nk buat2 bz tlg org laen kalo diri sendiri bermasalah,,,

so yg psl kes ni,,,sbb da terlanjur,,sape2 individu yg korg syaki buat kerja terkutuk menyamar sbgai mr safarah,,bawak org tu g jumpa baba umh dorg tu,,kalo x bleyh lu pk la sendiri,,
Back to top Go down
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Tue May 26, 2009 10:27 pm

Quote :

igtlah sikit pesan mak ayah kt mesia tu,,blaja btol2,,jgn timbulkn masalah,,mak ayah abes duit bribu nk bg korg hidop kt sini,,,hargailah,,sedarlah,,biarkn org yg bermasalah tu selesaikn masalah die sendiri ,,jgn masuk campur,,org2 yg berkenaan shj,,xyah kot nk buat2 bz tlg org laen kalo diri sendiri bermasalah,,,

so yg psl kes ni,,,sbb da terlanjur,,sape2 individu yg korg syaki buat kerja terkutuk menyamar sbgai mr safarah,,bawak org tu g jumpa baba umh dorg tu,,kalo x bleyh lu pk la sendiri,,


ala bro...diorg ni cume nk ngadu n nk tny cara penyelesaian..bukan nk masuk cmpur...setiap org ade pndapat masing2...bab kata org.."cubit peha kiri..peha kana terasa"..mane yg boleh tolong,kite cube ikhtiarkan...

ape2pun tq sbb idea yg menarik..hmm...jadi.jom ramai2 buka buku Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
po^2_tri
Guest



PostSubject: salam alayk...   Tue May 26, 2009 11:59 pm

"sedarlah,,biarkn org yg bermasalah tu selesaikn masalah die sendiri ,,jgn masuk campur,,org2 yg berkenaan shj,,xyah kot nk buat2 bz tlg org laen kalo diri sendiri bermasalah,,,"

aduyaii... klu cmni smpai bile2 mslh xslesai. hidup bermasyarakat ni, mmg dah prinsip die la tolong mnolong antare 1 sme lain, tmbah2 kt ngare org, bkn tanah air sndr.

klau org yg bermasalah tu slesaikn mslh die sndr, mane function kite selaku org skeliling yg tugasnye mnolong? siannye org bermasalh, slesaikn hal sndr, psl yg len nk exam...hukhuk Crying or Very sad

xpela dicop jaga tepi kain org, dgn niat nk tolong, sbb prihatin msalah die, though org lain ckp mnyibuk ke ape. drpd buat xtaw, sian kawan tuh nangis tanggung masalah sorang2...silala kite semua lebih prihatin dgn nasib rkn2 skeliling slps ini, supaya kita hidup aman damai bersatu padu tiada berpecah belah di masa hadapan insyaAllah...

n rasanya ni jgk motif moderator, utk bgtahu rakyat jelata kt mansurah ni keadaan yg terjadi, xdela jadi katak bawah gelas, tengok saje xtolong, serah tugas kat pcm n da gang beserta abg kakak unit hisbah semata untuk mengurus keadaan semasa...

peace no war!!! cheers Smile
Back to top Go down
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: Re: Mr Safarah   Wed May 27, 2009 12:13 am

Saya pernah mendengar satu pepatah. Tidak tahulah samada kata nabi atau sahabat atau tabiin. Kalau nak tahu lebih lanjut dan fahami maksunya lebih mendalam rajinkanlah diri hadir ke majlis ilmu. Pepatah tersebut berbunyi "Tidak saya melihat satu perbuatan yang terlalu melampau kecuali disebaliknya terdapat perkara lain yang diabaikan". Saya juga telah membaca satu antalogi cerpen dakwah bertajuk Aku Pun Tahu karangan ustaz najid dan ustaz zahid di muka surat 86 dan 87 yang mengatakan "janganlah kita mensekularkan (memisahkan) persatuan dengan belajar." Boleh dapatkan buku tersebut dari abang Zunnur beyt pendekar.
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
deodoran
Guest



PostSubject: kepada perintis   Wed May 27, 2009 2:29 am

ak mmg sokong ko r perintis..ade btol jugak ko cakap..bialah org2 yg berkenaan shj yg selesaikan masalah dorg sendiri..x payahla ramai2 sgt nk masok campor..masalah kecik je..bile da byk sgt yg nak buat2 bz masok campor,masalah jadi lg besor..semua org ada masalah,so biala ajk2 yg spttnyer tolong..yang xde kene mengena tu buat menyemak je,,

dan kt mansurah ni terlalu byk fitnah2 yg timbul..ape nak jadilah..cukup2la tu..datang sini nak blaja,bkn nak buat huru hara..

ak igt dtg ke mansurah ni boleyh la jugak blaja dgn lg tenang dari mesia,rupenyer lagi terok..jadikanlah mansurah ni tmpt yg at least same mcm tanah air sendiri..cintailah mansurah..janganlah menimbulkan masalah2 yang menghalang kita dari menjadi seorg doktor yang berjaya..bacelah mission n vission dalam preface buku notes setiap subjek..haha..

jom stdy..push2..
Back to top Go down
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Wed May 27, 2009 7:34 am

Quote :
ak igt dtg ke mansurah ni boleyh la jugak blaja dgn lg tenang dari mesia,rupenyer lagi terok..jadikanlah mansurah ni tmpt yg at least same mcm tanah air sendiri..cintailah mansurah..janganlah menimbulkan masalah2 yang menghalang kita dari menjadi seorg doktor yang berjaya..bacelah mission n vission dalam preface buku notes setiap subjek..haha..


sebab tu la kite tolong gak ajk2 pcm..same2 kite imbang la...baru la ok..hehe...klu duk terperap dlm blik je...masalah2 lain trus duk biar cmtu je...cm hisbah.bukan tugas saudara muaz je..kite sume kene amik peranan..jgn duk kelih n suko jah..
ok bro...buka mata luaskan pndngn...
syukran kerana trus komen
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
mr_someb
Guest



PostSubject: ish3   Wed May 27, 2009 11:11 am

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

jangan la amalkan sikap 'aiman xkesah' ni
korang boleh le kata camtuh
sebab kondisi ni xkena kat korang betul x?
bayangkan korang jadi cam bro Baim n Ahli Beit Oren
klu xde orang nak kesah?
hari ni, orang lain susah, kita tolong
mana tahu hari lain kita susah, orang datang tolong kita plak

lagipun, kita kan belajar
"xsempurna iman seseorang itu sehingga dia menyayangi saudaranya sebagaimana dia menyayangi dirinya sendiri"
klu saya pun, honestly nak tolong pun apa la sangat yang dapat saya tolong
tapi sekurang-kurangnya saya amik tahu n bersimpati kepada bro Baim n Umah Oren
n saya rasa AJKT PCM bila tahu ada orang amik tahu tentang kes ni
xde la berat sangat beban tuh
dpd kita kata
"bialah org2 yg berkenaan shj yg selesaikan masalah dorg sendiri.."

medic ni kos dia tinggi, semua orang tahu
dah kos tinggi
xkan la nak bayar umah tinggi juga?
at least dah kos pembelajaran tu tinggi
umah tu biar la standard sekurang-kurangnya
xlain xbukan
meringankan beban mak bapak kita juga
kan3?

anyway, saya wish semua gudluck exam
malaysia boleh
to mr safarah, tolong jangan buat kacau
peace no war!
cheers

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Re: Mr Safarah   Wed May 27, 2009 9:41 pm

Quote :
lagipun, kita kan belajar
"xsempurna iman seseorang itu sehingga dia menyayangi saudaranya sebagaimana dia menyayangi dirinya sendiri"
klu saya pun, honestly nak tolong pun apa la sangat yang dapat saya tolong
tapi sekurang-kurangnya saya amik tahu n bersimpati kepada bro Baim n Umah Oren
n saya rasa AJKT PCM bila tahu ada orang amik tahu tentang kes ni
xde la berat sangat beban tuh
dpd kita kata
"bialah org2 yg berkenaan shj yg selesaikan masalah dorg sendiri.."


setuju2..jadi kenalah kita pakat2 bantu PCM...klu bukan kita sape lagi..
igt...duk kat sini mmg utk bljar medic..tpi...msalah skeliling pun kne la amik tahu n selesaikan bersama..



Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
Iver RyuMz



Number of posts : 1
Points : 1
Registration date : 2009-05-30

PostSubject: Re: Mr Safarah   Sat May 30, 2009 2:32 pm

Salam
Sekadar memberi pendapat..
Ana memang bersetuju sangat dengan beberapa komen yang telah di post kan ke forum yang bertajuk Mr. Safarah ini..

First nak ucap terima kasih la kepada moderator kerana dah tukar tajuk tu jadi Mr. Safarah sahaja..Tiada dikaitkan dengan mana2 pihak..Sebabnya kita tak tahu lagi siapa yang menjadi dalangnya..Biar dibuktikan dahulu barulah kita specifickan kepada siapa yang bersalah..Betul tak?

Keduanya setuju sangat dengan komen saudara Wunan (Mon May 25, 2009 5:47 pm), pasal kita saudara seIslam tuh..Tapi ana kurang setuju dengan komen beliau yang seterusnya pasal Mahmud tu..Sebab kalau kita dah kata saudara seIslam, Mahmud pun Islam juga.. Jadi pada pandangan ana, kita elakkan semuanya, baik mengata Mahmud, mahupun mengata mana-mana agen selagi ia belum dibuktikan siapa bersalah dan apa cerita sebenar disebaliknya.. Sebab dalam dunia sebenar pun, orang yang disyaki mesti diadili sebaik mungkin sebelum diputuskan sebagai bersalah..Dalam Islam pun sama la kan?

Seterusnya pasal nak buka thread lain tu, ana rasa tak perlu la kot dalam keadaan kita tgh sibuk-sibuk ber’exam’ nih.. Ana setuju dengan pendapat saudara perintis dimana tidak perlulah kita berforum untuk membuka dan mencari kesalahan orang lain..Seeloknya kita bincang diluar, jumpa dengan siapa yang perlu dan bincang secara profesional.. Yang keluar kat forum nih nanti macam-macam perkara boleh timbul, fitnah-fitnah pun banyak nanti.. Ana pun menetap di Mansurah juga, berkawan dengan ahli-ahli PCM juga..Ana tahu banyak perkara tentang apa yang diorang tak boleh ‘masuk gu’ sangat dengan GMN nih..Daripada batch bro amin Manchester, sampailah kepada batch tahun nih..Semua dalam tangan ana..

Kepada Saudara Pengerusi PCM, terima kasih kerana sudi memberi saranan agar tidak dibincangkan tentang ‘rumahtangga’ mana-mana agen dalam topic ni..Juga terima kasih kerana tindakan pantas anda dalam menyelesaikan masalah ini..Cuma sedikit pesanan daripada ana, sebelum report dengan mana-mana pihak, cuba call pihak Kedutaan Malaysia dulu..Bukan MSD, tapi KEDUTAAN..Confirm dengan diorang pula ada tak wakil yang telah dilantik..Bukan untuk cari rumah, tetapi wakil yang telah dilantik di Mansurah ni..Ana bukan cakap yang tindakan tanya pihak MSD tu tak betul..Ianya sangat tepat..Cuma ana minta kita tanya pula pihak kedutaan itu sendiri macam mana..

Bagi pihak GMMSC pula, pengerusi, timbalan pengerusi dan beberapa orang AJK termasuk Bro Sito selaku Ketua Exco Kebajikan GMMSC dah cuba sebaik mungkin..Mereka dah turun berbincang dengan Mahmud, Ustaz Halim dan beberapa lagi pegawai GMN yang bertugas di sini..Bukan untuk mengheboh-heboh, cuma nak beritahu kepada yang mahu mengetahui..Sebab nanti ada yang kata GMMSC ni hanya sekadar nama, walaupun telah banyak perkara yang dibuat dan dijalankan untuk membantu pelajar-pelajar dibawah kendalian GMN..

Sekadar itu dahulu..Semoga kita semua akan hidup dalam keadaan aman dan harmoni..Elakkan daripada memfitnah akibat kebencian satu sama lain..Pertimbangkan sesuatu dari sudut positif dan negative..Jangan kerana tidak sehaluan, maka segalanya ditimbang daripada sudut negative..Salam imihan untuk semua..Bittaufik wannajah…


Salam ukhwah
+Iver RyuMz+
Back to top Go down
View user profile
kimo



Number of posts : 2
Points : 2
Registration date : 2009-05-27

PostSubject: Re: Mr Safarah   Mon Jun 01, 2009 11:30 pm

Salam..Saya sebagai salah seorang yang menetap dalam bangunan yang sama dengan pelajar lelaki AQ. Alhamdulillah, setelah mengadakan perbincangan dengan Mr Mahmud, masalah yang dibincangkan dalam thread ini telah diselesaikan. Kenaikan sewa rumah kami telah dibatalkan atas budi bicara tuan rumah kami.

Hasil dari perbincangan Unit Perumahan dengan Mr Mahmud, beliau menyatakan bahawa beliau tidak terlibat sama sekali dalam masalah ini. Beliau mengatakan urusan tersebut adalah dilakukan oleh salah seorang warga Indonesia yang bertugas dalam mencari rumah. Namun Mr Mahmud enggan menyatakan siapakah yang beliau maksudkan itu. Masalah kenaikan sewa rumah sudah selesai dan saya berharap kita semua berhenti mencari individu yang menjadi punca dan untuk ditunding jari. Sekiranya kita betul-betul ingin menyelesaikan sesuatu masalah, hendaklah dilakukan secara professional, bukan dengan niat untuk mencari kesalahan individu semata-mata. Perbetul niat kita setiap waktu, agar kita tidak dikawal oleh nafsu dan bisikan syaitan.

Dalam pertemuan kami dengan Mr Mahmud juga, beliau juga mengalu-alukan sebarang permasalahan kepada beliau. Beliau juga meminta agar mengadakan perbincangan sekiranya berlaku apa-apa masalah yang berkaitan dengan beliau.

Ini adalah pendapat PERIBADI saya selaku salah seorang yang duduk di bangunan yang mengalami masalah tersebut. Saya secara PERIBADINYA menerima kata-kata dan kenyataan Mr Mahmud berdasarkan perbincangan TAK RASMI yang telah kami adakan dan bebas dari sebarang syak dan sangka buruk terhadap beliau. Sekiranya perkara yang sama berulang atau anda mempunyai masalah yang melibatkan beliau, silalah berjumpa dengan beliau dan anjurkanlah perbincangan yang baik.

DIINGATKAN KEMBALI, INI ADALAH PENDAPAT PERIBADI.
Salah silap, saya memohon jutaan kemaafan. Sekiranya anda ingin bertanya secara peribadi atau inginkan maklumat lanjut, sila ym saya texra87@yahoo.com.

Syukran, wassalam.

ABDUL HAKIM BIN MOHD. HAMSARI.
3rd year conventional medicine.
Back to top Go down
View user profile
mr_somebody
Viewer
Viewer


Number of posts : 9
Points : 9
Registration date : 2009-05-28

PostSubject: dah jelas   Thu Jun 04, 2009 3:41 am

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

bro Hakim sendiri dah kata, bukannya Mr Mahmud yang jadi Mr Safarah tu
tapi dia kata orang indon
haa...sape dia?
tu lu fikir sendiri la

dah2, stop kat sini la. asalkan xde masalah n insyaallah marilah kita sama2 doakan masalah camni xkan berulang lagi
semoga warga Mansurah, PCM terutamanya akan teguh bersatu!!

rock on! jangan sampai lupa MATI!
cheers

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
View user profile
satudua
Sponsor & Source Member
Sponsor & Source Member


Number of posts : 58
Age : 36
Location : katil
Points : 71
Registration date : 2007-12-07

PostSubject: Pening   Thu Jun 04, 2009 10:18 pm

kimo wrote:

Quote :
Hasil dari perbincangan Unit Perumahan dengan Mr Mahmud, beliau menyatakan bahawa beliau tidak terlibat sama sekali dalam masalah ini. Beliau mengatakan urusan tersebut adalah dilakukan oleh salah seorang warga Indonesia yang bertugas dalam mencari rumah.

cmne beliau tahu ini warga indonesia yg terlibat?nape die xbgtahu ek??? confused


(makan udang disebalik maggie)best2++
Back to top Go down
View user profile http://www.pcmansurah.blogspot.com
mr_somebody
Viewer
Viewer


Number of posts : 9
Points : 9
Registration date : 2009-05-28

PostSubject: Re: Mr Safarah   Fri Jun 05, 2009 8:56 pm

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

aku pun pelik..

(makan salatoh di sebalik kusyari)
mengarut je ni
ahaks
kuang3x

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
View user profile
mr_somebody
Viewer
Viewer


Number of posts : 9
Points : 9
Registration date : 2009-05-28

PostSubject: Re: Mr Safarah   Fri Jun 05, 2009 9:01 pm

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

owh ya ni nasib blok bro hakim je
umah oren tu apa cer?
nak tau juga apa kesudahannya
dengar citer kena pindah juga
ye ke?

(mentang2 akhowat, nak tunjuk concern la. Laughing )

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mr Safarah   Today at 7:29 pm

Back to top Go down
 
Mr Safarah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: PCM 2009/2010 :: Perumahan-
Jump to: