HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 BLOG UPI

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hasanbana
Team Member
Team Member


Number of posts : 41
Location : moonlight
Points : 78
Registration date : 2008-01-04

PostSubject: BLOG UPI   Wed Jun 10, 2009 6:44 am

Salam Imtihan Dunia

www.upimansurah.blogspot.com

Pengumuman sikit..dengan bangganya kami ingin menjemput anda semua lawati blog UPI Mansurah..wa cakap sama lu ( modal mr somebody ) memang best la blog ni..banyak giler buku korang ley donlod..cuti tu dok puas2 bace2 la buku...main komputer pah ceroh..korang tau tak korang semua ni berdosa tau pasal takde orang mujtahid di kalangan kita ( kat mesia ).. org main keluar fatwa kokse.. tu la...ore soh ngaji madrasah imam nawawi malas..mari pon tak istiqamah..tido pah ceroh..dohlah org illuminati tu dok gelak ko puok2 mu kerana terpengaruh dengan rancangan bengom2 mereka..dok lagho pah ceroh

link donlod buku tu abg hanif tak masuk lg dalam blog tu..tapi kalau nk segera bole je mintak ngan upi iskandariah...farhan mahbob..

lagi satu ust salman minta sumbangan nk beli buku..minta tolongla ust salman..yang duit banyak tu MARA, MARI, JPA, BAITULMAL,TEGANU, NOGORI hah mai2 bagi duit kat ust..drpd korang gi cook door, welatain, beli henset baru, beli komputer baru baik ko bagi ust..yang dok simpan duit2 banyak dalam bank klua2 la..dunia ni meta jah weii..banyak lagi sumbangan orang agama nk ni..bila aku tengok dak medik ni bermewah-mewahan sedey aku mengenang pada pelajar2 agama sana tu yang tiada duit nk beli kitab..ada tok guru Ust salman dia sangat faqih tp bila org ty persoalan beliau kurang dapat bagi jawpan...sebabnya tiada buku...sehebat mana pon kamu kalau takde buku takkan jadi ape2..Kalau taknak bagi ust pon bagila kat budak2 agama lain yg takdak pitis lagi..dan kalau korang nk saham lg power gi la sumbang kat syaqah pmram tu...sian aku tgk setiap ahli pmram ( budak agama ) kene baya LE300 utk pembinaan syaqah baru utk pmram...dahla pejabat PMRAM tu byk kali kene baroh..sekali pindah byk gile kene transfer...


Kalau korang syak ust salman guna duit yang disumbang utk beli henset canggih, beli komputer baru, bolela gi ikut ust sendiri gi kedai buku dan tengok ust beli buku..

okla tu jer kot...tp ape2pon sumbang kepada yang terdekat dulu kot..karnivalpcm ni ke..
Back to top Go down
View user profile http://www.mutiarapermata.blogspot.com
mr_somebody
Viewer
Viewer


Number of posts : 9
Points : 9
Registration date : 2009-05-28

PostSubject: Re: BLOG UPI   Sun Jun 14, 2009 3:04 pm

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

haha..apa la hasan bana ni, sempat lagi selit nama aku. dah la guna bahasa kelantan pekat. (Hasan bana ni asal selangor.) Razz

dengar citer ada senior meninggal kat Cairo, apa agak2nya yang terlintas di hati kita ek?
klu esok kita mati camner?
enjoy, enjoy juga mati jangan lupa
ada ke amalan yang mampu menjamin kita?
klu yang hafal quran pun, ingat semua ke?
agak2 klu orang 'tebuk' skit, boleh sambung ke?

saya xkata kat orang lain je
diri sendiri pun sama je
dosa menimbun, tapi syurga nak juga

jadi, sapa2 yang rasa ada duit lebih skit
klu xde duit lebih pun, ada duit cukup je pun, cuba la usaha hulur kat ustaz Salman skit
jangan bimbang ar beb, nescaya Allah ganti punya wa cakap lu

cuba tengok dari sudut lain
klu kita bagi duit, Ustaz Salman boleh beli buku. Pastu, beliau boleh ajar orang.
jadi, Insyaallah akan ada juga la pahala untuk kita dengar bagi duit untuk beli buku kat Ustaz Salman

kita ni amalan dah la xbanyak
hari2 buat dosa
cuba2 la fikirkan beb
tanya diri..
"AKU NI LAYAK KE NAK MASUK SYURGA DENGAN AMALAN YANG AKU ADA SETAKAT NI?"

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Back to top Go down
View user profile
 
BLOG UPI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» I found this on Kelly's blog thought it was interesting
» Ok so this is my first blog so lets build a house.
» Jonny's Blog: Issue 3
» how to find real value of shares? (from www.cse.lk ,DFN )
» Rienzie to be appointed to Touchwood Board

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: PCM 2009/2010 :: Pembangunan Insan-
Jump to: