HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyTue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyTue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyTue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyWed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyWed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyMon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyFri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyThu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyWed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyWed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
Allotropic
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
budak baik
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
meteorex
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
satudua
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
upp_pcm
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
izzati.abdullah
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
hasanbana
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
goLLacaSe
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
kokkunkap
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_lcapApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Voting_barApa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Vote_rcap 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
July 2019
SunMonTueWedThuFriSat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar

Share
 

 Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah

Go down 
AuthorMessage
Unit His
Guest



Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyThu Dec 06, 2007 8:43 am

Assalamualaikum...

Berikan cadangan dan pendapat antum tntg apa yang boleh dan patut kita buat utk hidupkan biah solehah kat bumi mansurah ni...

Jazakumullah..

Salam Mujahadah
Assalamualaikum

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
jentayu
Guest



Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: em..   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyThu Dec 06, 2007 11:01 am

untuk menghidupkan biah solehah
Back to top Go down
panglima islam
Team Member
Team Member
panglima islam

Number of posts : 36
Age : 31
Location : AlamSementara
Points : 0
Registration date : 2007-12-06

Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Re: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyMon Dec 10, 2007 10:18 am

Assalamualaikum...

Nak bentuk biah solehah ni semua kena main peranan. Jangan harap kat persatuan atau unit tertentu semata2. Lagipun kita semua pelajar dan banyak tanggungjawab. Pakat2lah amar ma'ruf nahi munkar. Klau nampak kawan2 tengah buat perkara yang salah. Tegur2lah. Tegurlah secara hikmah dan bijaksana. Tapi ingat, hikmah tak semestinya lembut. Jadi fikirlah apa yang terbaik. bounce bounce bounce

Say NO to MAKSIAT, Say No to COUPLE!!!
Back to top Go down
View user profile http://panglimaislam.blogspot.com
036
Guest



Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Re: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptyMon Dec 10, 2007 8:40 pm

semua orang mainkan peranan penting kat sini..jgn kite nk tunding jari ke orang laen..
ape yg boleh kite buat..?x kan kita x mahu ambil bahagian dalam membina biah solehah..?
ingat..membina biah adalah tanggungjawab kita bersama..
cara yang mudah..jelmakan sifat mahmudah dalam diri..supaya kita menjadi role model utk sebuah biah yg solehah..wa muslehah..
Back to top Go down
gerimis fajar



Number of posts : 2
Points : 0
Registration date : 2007-12-22

Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Re: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptySat Dec 22, 2007 2:15 am

Rasulullah Saw bersabda:
“Perumpamaan orang yang berpegang dengan hukum-hukum Allah dan yang melanggarnya itu bagaikan kaum yang sama-sama menaiki kapal, sebagian ada yang di atas dan sebagian ada yang di bawah, orang-orang yang berada di bawah apabila ingin mengambil air mereka mesti melalui orang-orang yang berada di atas, lalu orang-orang yang di bawah itu berkata, “Seandainya kita lubangi (kapal ini) untuk memenuhi kebutuhan kita maka kita tidak usah mengganggu orang-orang yang ada di atas kita!” Maka jika orang-orang yang di atas itu membiarkan kemauan mereka yang di bawah, akan tenggelamlah semuanya, dan jika mereka menahan tangan orang-orang, yang di bawah, maka akan selamat, dari selamatlah semuanya,” (HR Bukhari).

Method yang paling berkesan, sama2lah menegakkan amar makruf nahi mungkar..
ruang lingkup daie hanyalah hidayah 'ammah dan hidayah khassah hanyalah milik Allah..

::Moga2 x t'golong dlm golongan yg hny berbicara tp x mengamalkan::
Naa'uzubillah..
Back to top Go down
View user profile
panglima islam
Team Member
Team Member
panglima islam

Number of posts : 36
Age : 31
Location : AlamSementara
Points : 0
Registration date : 2007-12-06

Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Re: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah EmptySat Dec 29, 2007 12:32 pm

hm...
kita mmg mudah nak cakap..
so..apa kata kalau kita sama2 bagi cadangan yang praktikal utk kita buat di mansurah ni...
sama2 kita tolong unit pembangunan insan dan unit hisbah

No Maksiat...No Couple
Back to top Go down
View user profile http://panglimaislam.blogspot.com
Sponsored content




Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty
PostSubject: Re: Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah   Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah Empty

Back to top Go down
 
Apa kita boleh buat untuk hidupkan biah solehah kat Mansurah
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Karya atau Artikel anda .. :: Hantar disini...-
Jump to: