HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 177 on Mon Jul 26, 2010 8:41 pm
Latest topics
» Tahun 2 Perubatan
Tue Oct 30, 2012 11:42 pm by Hangen

» BERAS PCM... dapatkan dari Unit Ekonomi sekarang!~
Tue Jan 04, 2011 7:21 am by Nour El

» Promosi VOIP Super Duper Deal!!~
Tue Jan 04, 2011 6:59 am by Nour El

» AJK/Wakil Jualan Unit Ekonomi 10/11
Wed Dec 15, 2010 5:27 am by Castello

» Qillerk's VoIP~ just for you..<3
Wed Dec 15, 2010 1:10 am by Nour El

» aku ingin menangis
Mon Dec 13, 2010 1:07 am by hasanbana

» semangat belajar dan semangat juang
Fri Dec 10, 2010 9:52 pm by hasanbana

» Siri Aku Berkenalan Dengan Jin (Final)
Thu Nov 11, 2010 4:42 pm by budak baik

» Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Wed Nov 10, 2010 8:15 am by hambaAllah

» Senarai Barang-barang jualan Unit Ekonomi
Wed Nov 03, 2010 1:42 pm by mencari_maksud

Top posters
Nour El
 
Allotropic
 
budak baik
 
meteorex
 
satudua
 
upp_pcm
 
izzati.abdullah
 
hasanbana
 
goLLacaSe
 
kokkunkap
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
December 2016
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Alby Nadak KARTUN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Hafiz Fauzi



Number of posts : 4
Points : 0
Registration date : 2007-12-18

PostSubject: Alby Nadak KARTUN   Tue Dec 18, 2007 3:28 am

~*~



~*~



~*~



~*~



Last edited by Hafiz Fauzi on Tue Nov 24, 2009 2:58 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Allotropic
Developer
Developer


Number of posts : 78
Age : 28
Location : tanah ibunda.
Points : 7
Registration date : 2007-12-05

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Tue Dec 18, 2007 3:38 am

Masyallah..Manntapp!!!.ni mmg pakai komputer full ke??>>>
majulah Hafiz Fauzi untuk milo!!!>.
Back to top Go down
View user profile http://www.tersengih.blogspot.com
hafiz al
Guest



PostSubject: bagus2....   Tue Dec 18, 2007 3:41 am

cayalah... dah kretif la dia... tahniah2.
Back to top Go down
manusiabiasa
Viewer
Viewer


Number of posts : 16
Age : 29
Location : bumiAllah
Points : 0
Registration date : 2007-12-17

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Tue Dec 18, 2007 9:15 am

Hm...tu la tertanya2 gak...lukis guna apa ni? 100% komputer ke?? Tapi mmg mantap la..walaupun masih nampak ke'amateur'nya...tp aku ttp tabik la...x sangka ko hafiz.... moga dapat memantapkan lagi kekretiviti anda... Moga dapat gunakan bakat anda untuk Islam dan kebaikan kita semua bersama...hehe

bounce bounce bounce Basketball Basketball
Back to top Go down
View user profile
iqbalhakim
Viewer
Viewer


Number of posts : 26
Points : 1
Registration date : 2007-12-06

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Tue Dec 18, 2007 10:48 am

salam..
lawa la hafiz...ni klu masuk dalam mm2 ni camne hafiz bleh tak? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
rakan se
Guest



PostSubject: cantik,subhanallah..   Tue Dec 18, 2007 11:51 am

cntik seni ni.ble mantap lg ni.tp,jgn lupe bersyukur plak dgn tgn yg Allah cipta ntuk menghasilkn seni ni.segala pujian Allah. cheers
Back to top Go down
lu'lu'



Number of posts : 4
Age : 28
Location : Misr
Points : 0
Registration date : 2007-12-17

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Tue Dec 18, 2007 2:35 pm

salam.. mabruk2! cheers hebat:: 4sure xsenang nk hbiskan :: klu diri sndri nk wat gini.. sure xhabis .. alih2 give up nk truskan :: Razz :: moral of the story pn best :: byk dugaan hidop skunk ni :: susah nk jg hati :: hihu ::
Back to top Go down
View user profile
anoynymo
Guest



PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Wed Dec 19, 2007 8:19 pm

salam..
dah dapat pujian tu jgn la riak plak nnti ek fiz..
hehe..
Back to top Go down
izzati.abdullah
Superb Member
Superb Member


Number of posts : 45
Age : 29
Location : mansoura,egypt
Points : 1
Registration date : 2007-12-15

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Thu Dec 20, 2007 10:28 am

cadangan yg bgs masukkan dalam mm2..mantap2..congrates kat pelukis..
Back to top Go down
View user profile http://drzaty.blogspot.com
kokkunkap
Team Member
Team Member


Number of posts : 37
Points : 0
Registration date : 2007-12-08

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Thu Dec 20, 2007 12:45 pm

mm2 tu mende lops? scratch
Back to top Go down
View user profile
nur iman
Viewer
Viewer


Number of posts : 34
Points : 0
Registration date : 2007-12-10

PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Thu Dec 20, 2007 5:13 pm

MM2 ( Muslim Manga 2). nantikan kemunculannya..
bakal menggegar tk lame lg.. tunggu.. Smile
Back to top Go down
View user profile
mulan
Guest



PostSubject: pelik   Mon Dec 24, 2007 6:15 pm

apekah?? ..btw,nice story..
Back to top Go down
nasi iti
Guest



PostSubject: nak tanye jerk   Wed Jan 02, 2008 12:54 pm

sayer baru perasan,katun ni gune name watak yg mcm name sesorg yg ade kt mansurah ni? nak masuk dlm MM2 lagi tue..hurm, die tak kesah ke? pendapat saye,kalau tukr name laen pun takper,takde kontroversi,tol tak? just tanye jer,jgn maree Laughing
Back to top Go down
xoxo
Guest



PostSubject: Alby Nadak   Thu Jan 03, 2008 2:24 am

Rasanya en. kartunis ada sebut kat atas tu:

"Oh ya! kartun ini tiada kaitan dengan siapa-siapa yang masih hidup mahupun yang telah tiada."

Jadi jgnlah membuat ulasan yg terburu-buru. lagipun, itu sekadar nama watak je pun. Kalau dia nak, dia blh tulis aminah, khadijah, ... as he wishes Smile salam tahun baru.

Pengajaran yg baik yg sy dpt kat sini, hendaklah kita menjaga hubungan sesama manusia/rakan. Jgn buruk sangka (dlm kes ni krn seorg wanita). Jgn terburu-buru membuat spekulasi. Hubungan dgn manusia dan hubungan dengan Allah itu penting. carilah cinta hakiki yg hanya dari Allah shj kita blh dpt. wallahualam.
Back to top Go down
Hafiz Fauzi



Number of posts : 4
Points : 0
Registration date : 2007-12-18

PostSubject: Jawapan :)   Thu Jan 03, 2008 2:40 am

Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah, selama 4 hari bertungkus-lumus melukis kartun. Akhirnya siap juga. Alby Nadak adalah judul lagu arab pertama yang saya 'jatuh hati', bermaksud 'Hatiku Menyerumu'. Walaupun kedengaran agak jiwang/romantis sedikit, tapi terpulang kepada para pendengar untuk mentafsirkan lirik lagu tersebut. Bagi saya, mendengar lagu adalah aktiviti sampingan yang dilakukan ketika membuat kerja-kerja lain yang agak berat, kata orang untuk menghilangkan tekanan. Tapi yang pasti, saya tak study sambil dengar lagu! susah nak fokus. Huhu. Ok lah. Enjoy dengan kartun saya ni, yang baik jadilah sebagai teladan, yang sebaliknya buang jauh-jauh Ok. meshy? Oh ya! watak-watak kartun ini tiada kaitan dengan siapa-siapa yang masih hidup di mesir, malaysia atau di mana-mana shj. mahupun yang telah tiada. Hafiz Fauzi.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Alby Nadak KARTUN   Today at 1:21 am

Back to top Go down
 
Alby Nadak KARTUN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Karya atau Artikel anda .. :: Artwork & Graphic-
Jump to: